21. juni 2013

Alpakka-klipping 2013!

Her kommer noen bilder fra klippingen av alpakkaene, som fant sted onsdag 12.juni!
De siste dagene før dette hadde dyra våre begynt å "campe" ved vann-bøtta og likte seg ofte best i skyggen, så det var nok godt for dem å bli kvitt kiloene med varm ull!
Siden det begynte å regne, måtte vi skynde oss å ta dyra inn for å unngå våt ull, og klippe de inne i stallen, men det gikk veldig fint det og :)


Her er 3 av de 5 alpakkaene våre, de aner fred og ingen fare før klippingen, og benytter ventetida til å kose litt <3 p="">

Fra venstre Hillary på ca 1,5 år (farge: ligth fawn), bak står Alva på ca 10,5 mnd (dark brown), og foran står Bruno på snart 9 mnd ( dark brown). Dette er de 3 yngste dyra våre. Vi har også to voksne hopper på mellom 3-5 år ca, Nancy og Nicola av fargen light fawn, som by the way venter hver sin cria i august/september =) 

Hillary her var dessverre ikke drektig likevel, så ho kjørte vi avgårde til ny parring den 13.juni, med den svarte hingsten Inca Conqueror som eies av Alpakka Bromma og Alpakka Sigdal. 
Ho ble spyttestet med Bruno i går, og ho spytta! Så da er det håp om at ho har blitt drektig, men flere spyttester må til i løpet av de neste ukene for å bli sikre. Spennende spennende :)


Under klippingen blir dyra lagt ned på siden og bundet fast i beina for å unngå bevegelse som kan føre til at man klipper i huden feks. Her er det Hillary sin tur. Vi hadde besøk av klipperen Carl fra Alpakka Norge, og han var rask og flink - klippinga, kutting av negler og sliping av tenner var gjort på ca et kvarter pr. dyr!


Lille Alva etter klipping - fortsatt litt i sjokk etter den uvante opplevelsen, siden dette er hennes første klipping. Måtte ha noen minutter for seg selv til å summe seg, før ho skjønte at ho var fri og kunne gå til de andre.. Godt det kun er klipping en gang i året :)



Og her er det vidunderlige resultatet (hvertfall noe av det)! Ferdigkardet brun babyalpakka som jeg har siklet over og lengtet etter i over ett år nå! Alva sin ull er den mørkeste til venstre - legg merke til de fantasiske lyse sjatteringene som følge av solbleking av ulltuppene! Og Bruno sin ull er til høyre, nydelig brunfarge og den aller aller mykeste! Ulla til bruno er allerede på rokken, og det er en sann fryd å spinne av sånn silkemyk, nesten helt rusk-fri baby-alpakka-ull! Det er - terapi! =)

Foreløpige planer med ulla er en liten jakke i str 2 år av noe av Bruno-ulla, og hvertfall en lue til mannen av Alva-ulla, og helt sikkert et lite sjal til meg selv av en av de, eller begge, og helt sikkert et pannebånd også! - Men så får vi se da, hvor mye tid det blir når lille nurket kommer til verden - har en følelse av at dette blir høst- og vinterprosjekter =) Men moro blir det når tida kommer..!

Og siden jeg er i symodus nå, blir det brukt mest tid på det akkurat for øyeblikket, så det kommer  nok litt flere godsaker fra det på bloggen etterhvert :)

GOD HELG! =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar