12. april 2012

Alpakka, alpakka, alpakka..



Ja, her på gården har det handlet mye om alpakka i det siste!!
3 nyinnkjøpte eksemplarer går nemlig og gresser på beitet i skrivende stund, og de er så fantastisk fascinerende dyr!!
Laaaange halser, vennlig og nyskjerrig gemytt, og helt utrolig fantastisk ull!! Vi er de første i Vestfold som starter opp med alpakka, det er vel ca 25 andre gårder i Norge som har det. Alpakka kom til Norge først i 2004, men passer godt inn i Norsk klima, siden de er vant til Andesfjellene i Sør-Amerika :)

Her kommer noen bilder. Alle 3 er hopper, de to eldste er drektige og venter hver sin "cria" (alpakkababy) til høsten, mens den yngste er ca 8 mnd og datter av den eldste. Se og nyyyt ... :)


Flott positur :)


Hmm...lyst til å spytte? Japp.


"Mini" med gress i munnen :)




En eneste stor alpakka med 3 hoder? ;)

Er ho ikke vakker?

Koser seg MAX med å rulle seg i søla!
Ho tenker ikke et sekund på oss som skal spinne av den ulla.. ;)

Til informasjon så er jeg i gang med å få gårdsbutikken opp og gå igjen, så den vil mest sannsynlig åpne så smått i løpet av noen uker. Der vil det bli salg av egg, honning, syltetøy, hjemmespunnet og maskinspunnet garn og ull fra egne dyr (alpakka, sau og angora) - (og noen andre dyr), strikkede og tovede produkter, rosemaling, kanskje noen treprodukter mm. Planen er å kanskje åpne en nettbutikk også, men det må bli på sikt. En ting av gangen ;)
Besøk gjerne hjemmesida til gården.
Besøksgården vil bli åpen for besøk noen lørdager fra midten av mai, informasjon kommer på hjemmesida.

Ha en god dag!

5 kommentarer:

  1. Alpakka-smelt! Så fantastiske! Hmm, må legge en plan så vi kan ha alpakkababy fra høsten av ;) Hehe. Nyt det - dere er heldige!
    Hilsen lille m og store M

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, tenkte nok de ville falle i smak, ja :) Du har nå alltid vært så svak for søte dyr (like svak som meg;)
      Ja, nyter det til fulle om dagen.. :) Men skulle ønske døgnet hadde flere timer, for jeg føler ikke jeg har tid til å gå på jobb om dagen!! Vil male og fixe gårdsbutikken!! :):) God klem og lykke lykke til med eksamener fortsatt, vi snakkes <3 Christina

      Slett
  2. Therese Annett2. mai 2012 kl. 13:55

    Så utrolig moro å lese Christina!! Tenker titt og stadig på dere, og det ser ut som dere koser dere veldig!! Store klemmer fra Therese Annett

    SvarSlett
  3. :) Hehe, ja det har vært en utrolig velsignelse med disse dyra og ulla deres :) Mange finer stunder ute med dem og mange fine kvelder ved rokken ;) Men de to drektige er ganske hormonelle, nå kun 1-1,5 mnd før termin, så det har blitt noen klyser, kan man si ;) men så har de lært å like hageslangen, og koooser seg med å dusje seg i strålen, og det er så moro å se på!! ;P Hvordan er livet med ettåringen om dagen da? Klem :)

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett