30. januar 2016

Pjonede votter

Disse vottene har jeg pjonet av Fritidsgarn. Oppskriften skrev jeg av fra ei venninne for lenge siden. Ble veldig fornøyd med dem! :) De har ligget en stund, fordi de skal toves på innsiden, og det tar litt tid før sånt blir gjort her i huset... ;)




De er med vilje heklet litt lange, for de krymper ved tovingen. Jeg hånd-tover innsiden med lunkent grønnsåpevann, da blir de flotte til sånne kalde vinterdager som vi har hatt flere av her de siste ukene, helt ned i 21,6 minus var det på det verste!

Hvis jeg får de ferdig nå, før våren,  får jeg kanskje endelig tatt de i bruk! :o)

28. januar 2016

Guttete grytekluter



Svogeren fikk bl.a. disse til jul, siden han ikke er den som selv går til innkjøp av noe så nyttig som en gryteklut, hehe ;) Syns de er litt kule, i fargene marine, gul og brun, heklet med dobbelt garn. Oppskriften har jeg ikke, bare så et bilde og prøvde meg fram. Nyttig gave hvertfall!

26. januar 2016

Hjerteklut



Jeg syns denne kluten var så søt, så måtte bare prøve :) Jeg tror jeg fant mønsteret på Pinterest en gang. Kjapt og greit restegarnprosjekt, og fin barselgave!



19. januar 2016

Omslagsbody

Er litt ute av bloggrutine etter jul, men satser på at jeg er på rett spor igjen nå! =)

Min første omslagsbody så dagens lys noen uker før jul! =)
Veldig moro å endelig ha fått laga et babyplagg i strech-stoff, det har jeg nemlig hatt planer om leeenge...!
Den er i str. 3 mnd (62), og mønsteret fant jeg i boka "Handmade - Norges beste syoppskrifter", - en samling av oppskrifter fra mange flotte norske blogger! 



Siden dette var min første body, og jeg var veldig spent på resultatet, brukte jeg stoffet fra et stort grått jersey-skjørt jeg fant på Gjenbruksbutikken i Sandefjord, så var d ikke krise om alt ble mislykka ;p 
Men til kantinga brukte jeg en nydelig myk gul bambus jersey jeg fikk av storesøster til en eller annen bursdag. Grå PRYM trykknapper er fra Stoff og Stil (glemte å koke de først.. så de er litt harde. Men da lærte jeg det! ;)

Ble fornøyd jeg! Den er ikke lytefri, og et par steder møter ikke sømmer som de skal, men siden jeg har sydd lite i jersey før dette, og har lite erfaring med kanting av strengstoffer, så ble jeg ganske fornøyd. :)

Lille tante-gullet mitt i Frankrike har fått æren av å innvie den, men den skal tilhøre "familie-kurven" av håndlagde barneklær, som alle fremtidige små i familien kan få bruke av helt til plaggene er utslitt! :)

7. januar 2016

Frisk bris Vinterbabyteppe til lille J

Tantebarn er gull, og siden lille J ble født på vinteren, strikket jeg dette teppet i barselgave til han. Søstra mi var med å velge farger, for jeg ville så gjerne at det skulle bli akkurat slik hun ønsket seg, - og det tror jeg jammen det ble! Skikkelig tøft syns nå hverfall jeg!




Teppet er strikket med dobbel tråd babyull, på pinne nr. 7, tror jeg, så det gikk ganske så kjapt, og var et morsomt prosjekt! :) Oppskriften finner du inne på www.pickles.no. Der strikker de det vel med enkel tråd på pinne nr. 4, mener jeg å huske.
Teppet ble sendt i posten i oktober en gang, så det var på tide å vise det fram nå ;)

Lille N ville være med på bildeseansen, og siden han ikke fikk lov til å stå oppå teppet mens jeg knipset, dristet han seg hvertfall til å sørge for at foten hans ble forevigvariget, den luringen ;p

6. januar 2016

Fiklefille til lille J

Da er den ca 3 uker lange blogg-ferien over, hehe, og hverdagen tilbake, etter en svært sosial jule- og nyttårsfeiring, med familie fra fjern og nær, og gode venner :) Takk for en koselig tid sammen!!!

Først ut i det nye året er en fiklefille som ble gitt bort til min tanteunge i Frankrike, da de var her i jula :)



I snora kan man feste smokken, praktisk, og morsomt for små nysgjerrige hender :)
Noen av båndene og snora er gjenbruk, og det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser på dette prosjektet. Denne ville jeg lage i duse farger, men man kan jo slå til med hele regnbuen om man vil det :) 
Mønsteret er fra boka SikkSakk, av Mai B. Langhelle.