29. oktober 2015

Mer Skappelstrikk fra Hobbyklubben!



Jeg kjenner jeg liker mitt nye samarbeid med Hobbyklubben...! 
Mmmmm.... Godfølelsen når denne boka dumpa ned i postkassa mi for en liten stund siden... Kriblende spenning og forventing!!! Hobbyglede i hverdagen rett og slett =)
Jeg måtte åpne pakka mens jeg satt i bilen, kunne ikke vente til jeg kom hjem fra den planlagte byturen. Og selv for meg som har såpass mange håndarbeidsbøker fra før, innfridde "Mer Skappelstrikk" forventningene! Jeg har bladd igjennom flere ganger, og har ennå ikke klart å bestemme meg for hvilken jeg skal strikke først... ;)

Da første boka kom fikk jeg aldri hivi meg rundt til å strikke en skappelgenser. Men to venninner, som ikke egentlig hadde strikket så mye tidligere, imponerte meg stort med å strikke hver sin vidunderlige skappelgenser (som jeg ærlig må si jeg misunte dem..!)  :)

Men nå har jeg muligheten, vet du! =) Fin-fint vinterprosjekt å ha fremover nå :)


Sånne bilder som det her er jo som sukkertøy for en strikkeavhengig.. Gjør meg glad!!!!


Og etter dette bildet innledningsvis, var jeg igrunnen solgt.. (dere som kjenner meg / har lest gamle innlegg her, skjønner nok hvorfor.. ;)



Jeg knipset noen bilder av hvilke gensere det står mellom i første omgang, så her kommer en liten bildekavalkade med smakebiter som kanskje kan friste flere ? ;p






Hvilken av disse syns DU jeg skal strikke ? Blir glad for kommentarer!:)

Det er alt noen år siden jeg har strikket genser/kofte til meg selv (og den ene jeg har strikket, har jeg faktisk ikke vist i helt ferdig stand her inne!Hmm... det må vi få orden på.. :).. Så derfor blir det ekstra morsomt å gå løs på noe snart. Jeg har spunnet opp et melert beige alpakka-blandingsgarn med innslag av mange andre herlige farger og noe annen ull, og det tenkte jeg skulle få komme til sin rett i en ny kreasjon fra denne boka! Time will show, som det heter. Først må jeg få strikket ferdig et babyteppe jeg holder på med, til søstra mi sin første som ventes om kun 3 uker. Og så skal jeg snart røpe hvilken genser/kofte det blir på meg, så følg med ! ;)

Er det noen andre der ute som har bladd i boka? Og hvilken genser skal evt DU strikke?

28. oktober 2015

Sommerminner 2015

Ja, nå som det alt har vært minus på gradestokken, er det fint å kose seg med å se på fine minner fra sommeren. Jeg kom over disse bildene mannen min tok i det da nyinngjerdede området vi så fint kaller for "Kaninland" ;)






Lille N kosa seg hele sommeren med turer ned til kaninland, og ofte ble kveldsmaten nytt der ute i det fri mens vi satt og så på de fine firbente hoppe omkring rundt oss.



Grasset var høyt, og iveren etter å "fange" kaninene stor, så ofte ble det litt knall og fall!
(Det gikk helt fint med alle 3 etter det lille "sammenstøtet", altså ;))


Sånn så bakhagen vår ut sett fra verandaen i sommer.
Huset ligger på en topp, og det skrår nedover mot jordet. Til høyre er kjøkkenhagejordflekken som nå etter potetene ble tatt opp, er blitt plantet om til bringebær-land, etter at vi var så heldige å få 24 fine stiklinger av Green Ample Bringebær av noen gode venner!!!
Planen var egentlig at det skulle bli en stor kjøkkenhage der, men på grunn av det enorme brunsnegne-problemet her, er det mer fristende å satse på pallekarmer med snegle-barrierer. Og det passet fint, for da fikk vi plass til å ha flere bærbusker! =)


I sommer har det gått opp til 12 lykkelige frittgående kaniner i Kaninland, og ikke en eneste har blitt tatt av rovdyr /fugl!!! =) Det var vi veldig spente på, siden vi bor ganske "midt i skauen", men det har gått veldig fint, bl.a. takket være at mannen min har laget et gjerde som har netting som ligger på bakken på innsiden av gjerdet, så det blir vanskeligere for kaninene å grave seg ut /andre dyr å grave seg inn. Og sikkert også fordi han har laget et kaninhus under bakkenivå (taket skimtes på bildet), samt gravd ned noen rør de kan løpe og gjemme seg i.

Vi har kaniner av rasen Belgisk Kjempe, og Fransk Wedder. Lille N har mye glede av dem, og det å stelle med kaninene er en fin aktivitet å gjøre sammen, foreldre og barn! :)


26. oktober 2015

Bakstekjerring

Ja, bakstekjerring er kanskje litt å ta i, da. ;p Men det har blitt sånn at jeg stort sett holder familien med hjemmebakt brød, om ikke annet. Det føles liksom litt meningsfylt, i og med at jeg stort sett er hjemmeværende her, å gjøre en innsats for at vår lille familie kan spise sunt grovt brød uten e-stoffer, som i tillegg er billigere, OG bedre, enn kjøpebrød! :) Men det er ikke så ofte jeg baker annen gjærbakst, så når jeg gjør det blir det gjerne dobbel porsjon!

- Sånn som på bildet under; der lagde jeg ca 75 skoleboller og boller, og 3 brød. Så med en liten en i hus var det en full dags arbeid, hvis man regner med oppvasken, og litt klesvask innimellom også :0)
Dette bildet er ikke helt nytt, men senest i dag bakte jeg tre tilsvarende brød som står på benken til avkjøling i skrivende stund. Og oppskriften har jeg triksa og miksa sammen selv, etter inspirasjon fra et par andre oppskrifter. - Så jeg tenkte å publisere den i et innlegg snart, så følg med ! ;) :)


23. oktober 2015

Brødbakemaskina mi

Ja, den fortjener et innlegg! For den er helt genial, rett og slett! Utrolig enkelt, og veldig praktisk, - man baker brød nesten uten å bruke noe energi på det! For denne maskina både blander, hever, elter, hever på nytt, og steker brødet, uten at man trenger å løfte en finger- og så piper den, sånn at du vet når godbiten er ferdig og rykende fersk! Ganske enkelt genialt syns jeg! =)

Jeg har en eldre modell av typen Melissa Bakery. Denne, var det en fyr som ville gi bort på finn.no, så da slo jeg til, vet du. :) Bruksanvisning fulgte med, og i den et 20-talls ulike brød-blandinger og annen gjærbakst. Ja, for den kan også lage pizza-deig, for eksempel. Og da mener jeg en pizzadeig som er helt perfekt konsistens på, slik at den ikke klisser og er superenkel å kjevle ut.. Digg :)
Og hvis kvelden har kommet og jeg oppdager at vi er tom for brød, bare heller jeg oppi vann, mel, frø og gjær (puss litt småtteri ellers), og stiller inn timeren. Så lukter det deilig nystekt brød i hele huset når vi våkner neste morgen, og hvem kan vel nekte for at nystekt og lunka brød til frokost i helga er en høydare?!? :):)
Kan anbefales på det sterkeste :)



19. oktober 2015

Styrketrening og eksperiment!

Ja, for hvem kan vel si at det å karde over 12 ull-flak ikke er styrketrening?! Det var som en treningsøkt, og hva skulle jeg gjort uten min trofaste venn kardemaskina.. -Et must ved storproduksjon!

Saken er den at jeg var på spinnekurs i Lillehammer i fjord. Og i forkant av det ville jeg gjerne eksperimentere litt med farger og teknikker for å forberede meg litt. Kursholderen i Lillehammer var jo ingen ringere enn garnkunstneren Esther Rodgers fra USA!

Såhhh.. Jeg hadde endel deilig brun baby-villsau-ull fra Villsaugården i Sandefjord, og noen kardeflak med Cool-Aid-farget ull, selvgjort, som seg hør og bør ;) Etter inspirasjon fra nettet, fant jeg en knapp med passe stort hull, og slik var prosessen:

Boltreplass må man ha!

Dette kan da bli til noe riktig spennende?

Spørsmålet var hvordan jeg skulle legge fargene på kardemaskina, for å oppnå resultatet jeg ønsket. Valget falt på denne metoden, og det var for å åde oppnå noen ensfargede partier, og melerte partier i overgangen mellom fargene.

Knapper kan brukes til så mangt! Og hvem gidder vel å bruke 200 kr på en "proff" knapp, når man er så rikholdig utstyrt med enslige knapper uten mål og mening ;p

Så, etter masse styrketrening ved kardemaskina, og en utrolig tålmodighet til meg å være, så de ferdige ull-ballene slik ut!

Det gikk ikke mange dagene før denne ulla kom på rokken, for jeg var jo veldig spent på resultatet!

Jeg syns det ble et morsomt garn av en spennende prosess. Men nøstene ble jo litt ulike, så de passer ikke til alle typer plagg. Neste gang skal jeg kanskje nøye meg med å spinne èn-tråds garn, for da vil jeg unngå at tvinninga ødelegger de rene farge-partiene. Eller være veldig påpasselig med at begge trådene jeg skal tvinne skifter farge på likt hele veien, men det vil vel bli mye skjøting og tull..? Hmm.

Nei, jeg er fornøyd, og skal jammen snart grave fram fra kurven det halvferdige strikkeprosjektet , som jeg har hatt på pinnene en stund! Plagget fortjener å bli strikket og ferdigstilt, når jeg hadde så mye jobb med å lage garnet ! =)


15. oktober 2015

Angora-drøm 2

Ja, til tross for gjenstridig ull, ble det da et mykt grått nøste til slutt! Hårulf, en sort angorakanin jeg hadde tidligere, var kjent for sin flokete ull, nesten uansett hvor mye man gredde den. Så det måtte litt mot til for å gå løs på det - den krever liksom at man er litt hard i klypa når man skal prøve å dra den ut til en tråd! Men jeg visste jo det kunne bli et fint effektgarn med ulik tykkelse, og - som tenkt, så gjort for en gangs skyld..) ;))


Bildet er faktisk fra i fjord, for midt oppi flyttinga ble det ikke tid til blogging. Jeg har hatt en liten spinnepause over sommeren, (etter sykurset ble symaskina så interessant!), men nå er det høst, så da er det nye muligheter! Dette bildet inspirerer meg ihvertfall til å fortsette på noen spinneprosjekter :)


14. oktober 2015

Farge-utfordring

Noen som kjenner igjen gulvteppet på bildene? Japp, bildene ble tatt på Spinnvilts Spinnekurs i Lilehammer i fjord, og vi ble utfordret på FARGER.

Utfordringen besto i å spinne et farget garn der vi inkluderte en farge vi egentlig ikke likte i ull-blandingen(som forøvrig besto av merino, alpakka og villsau)! Dette for å lære oss at farger som egentlig ikke passer inn, noen ganger kan være det som gir garnet dybde, og den lille ekstra piffen som gjør at det blir spennende!

Hvilken farge tror du var min forhatte?

Jo, det var den oransje., Ikke fordi oransje alltid er så grelt, (jeg har blant annet felt av pinnene et ORANSJE/hvitt prosjekt for få dager siden, som etter  min smak ble aldeles herlig og retro og HØST!!!Kommer i et senere innlegg:) )
- men fordi DENNE oransje var litt mye etter min smak..
Men, jeg ble jo pent nødt til å karde den inn i de ellers så glade fargene...


Men vet du hva - jammen syns jeg garnet ble skikkelig fiiiint!


Dette er entråds, men etter at jeg fikk tvunnet det sammen til to-tråds, ble det en herlig melert fargeklatt med det lille ekstra! =)

12. oktober 2015

Fiklefille

Jeg fikk en sydille i våres, som det er på tide å blogge om :)
Til bursdagen min gikk jeg berserk på hobbybokfronten, og mye av bursdagspengenen fra familien gikk til det. Blant annet falt jeg pladask for denne geniale boka! 


I boka "Sikksakk", en sybok om gjenbruk med kreative oppskrifter, fant jeg en oppskrift på "Smileulls fiklefille". Slik så den ut: 


Min første fiklefille så slik ut foran:


Og slik ut bak:


Her er det bare å finne fram alt av små stoffrester, gamle fine klær og bånd - kun kreativiteten setter grenser!
Dette var så moro, så jeg har laget flere etterpå, men det kommer i et annet innlegg. :)
Min lille endring i designet er smokkesnoren- jeg syns det er genialt når smokken kan festes et sted!

PS: Dette innlegget er ikke sponset, selv om det kanskje ser sånn ut. Jeg syns bare boken er utrolig inspirerende! :) ;) 
Boka kan bl.a. bestilles på Hobbyklubbens nettside.
(Det er en annen forside på permen, fordi det er boka med spiral. Men det er samme innhold, altså :)

God kveld =)

- Christina -







8. oktober 2015

Flere kort!

Ladning nr. to av kortene som ble produsert før sommeren:





Jeg fikk inspirasjon fra kort jeg så i et Panduro-blad, der de hadde "rammer" rundt motivet på kortet, kun ved hjelp av et mørkt ark mot lys bakgrunn, og så et lyst motiv over der igjen, se kortet i midten og nederst til venstre. Det gir en fin effekt, og gjr at motivet kommer bedre fram, eller at man ikke trenger å ha noen voldsomt motiv heller, som kortet nederst til venstre. Enkelt, stilrent, og effektfullt likevel :)

Nå er faktisk de fleste av kortene mine gitt bort, så nå blir det en ny runde snart, og så blir det julekort-laging til julemusikk en gang uti oktober/november, og det blir kos! :)

- Christina -

5. oktober 2015

Hjemmelagde kort

Jeg lagde opp noen kort for en stund siden, og de har jeg glemt å vise.
Jeg hadde også en kortlage-kveld med noen venninner på forsommeren, og det gav meg inspirasjon til å sette i gang! Så dette ble produsert i tiden etterpå :




Disse tre med elefanter på er gitt bort som barsel-gave-kort, og de ble jeg veldig fornøyd med. Selve elefant-motivet er kippet ut fra et nydelig gavepapir Lille N fikk rundt en gave en gang. Og papiret med planker på er også fra et tykt innpakningspapir jeg fikk en gang :) Gjenbruk er gull!


Bokstav-klistremerker fra Nille - det enkle er ofte det beste!



Kortet i midten har et utstanset blad-motiv, og det er laget med en stensil i en fancy kort-maskin som veninna mi hadde med på kort-kvelden :)


Mange av mønsker-arka er fra en blokk fra Panduro, med rose-ark og romantiske border og mønser.
Bildet på dette kortet, er fra et vintage-ark fra Panduro.

God kveld videre, og legg gjerne igjen en hilsen om du finner noe av interesse på bloggen min ! :)

- Christina -

1. oktober 2015

Høst i hage og drivhus!

Ja, her kommer skrytebildene.. ;P
Dette er det første året mitt med drivhus, pallekarm, mini-kjøkkenhage, og staudebed, så dette måtte jo så klart dokumenteres! :) Interessen for dette har bokstaveligtalt blomstret de siste årene, men ikke før i år vil jeg si at jeg har lykkes ganske godt med prosjektet. Så denne sommeren har vært en opptur! :) Gleder meg allerede til våren igjen, men høsten og vinteren og pledd og stearinlys skal verdsettes til fulle først,altså! ;):)


Staudebed nr. 1. Stadene er fra to av mamma sine tanter i Hvittingfoss,
samt noen fra mamma og Mona. :)


Staudebed nr. 2.


Pallekarmen min kjære mann har snekret til meg!
Kledd med plast på innsiden, og hornbord oppå kantene. Den måler ca 130 x 240 cm.
I år hadde jeg rødløk og gulrøtter oppi, og selv om jorda var litt sur, og mye nedbør gav mosevekst, ble det da en fin avling forde :)
Til neste år skal jeg fikse bedre vern mot brunsnegler, som vi dessverre har mengder av, og som faktisk finner veien opp i pallekarmen også !



I midten av september hadde potetrisene visnet, og jeg gravde opp vel 110 små og megastore poteter, av de 22 Asterix settepotetene jeg satte i jorda 19. mai. Fordi jeg bare satte potetene rett ned i plenen, med aviser og høy oppå, syns jeg dette var en ganske så fin avling. Og i tillegg er jo jorda litt mer bearbeidet til å bli bringebær-bed til neste år.
Tok opp noen store fine gulrøtter og rødløk til middagen også!


2-åringen min er selvsagt en ivrig hjelper i kjøkkenhagen, og det er veldig koselig og meningsfull kvalitetstid sammen :)


Her er drivhuset vårt :) Tomater, agurker og paprika har vi i år. Håper druer mm også, neste år!
Lille N simpelthen ELSKER å "jobbe" med mamma i drivhuset, så det er bestandig masse bøtter og spader i "midtgangen" der. Men det er jo en del av sjarmen, og drivhuset fungerer fint som en sandkasse frem til mannen min får snekret opp en skikkelig en i hagen ;p




Fordi jeg kom litt sent igang med såingen i våres, er det fortsatt mye grønn kart i drivhuset, så vi får se hvor mye som rekker å modnes. Kanskje noen av paprikaplantene får komme inn i vinduskarmen, eller at vi setter på en varmeovn i drivhuset om natta, vi får se :)

PS: Legg merke til den hvite plastslangen langs drivhus-veggen...
Min kjære er praktisk og flink på mange måter, og syntes det var for ille at jeg skulle slite meg ut på å bære mange tunge vannkanner til drivhuset hver dag, så hva gjorde han?
Jo, han lagde likesågodt et automatisk vanningssystem til meg! Så nå hører vi vannpumpa skrur seg på kl 16.30 hver dag, og da fylles en stor plastdunke opp, og det skaper trykk som gjør at vann renner ut i slangen og vanner plantene gjennom små hull i plastslangen. Enkelt, og GENIALT!
Heldige meg, ikke store jobben å dyrke selv nå!!

Ha en forsatt fin kveld ! :)

- Christina -