26. juni 2015

Sommerklut

Jeg fikk en herlig bok i gave av ei kjær venninne. Boka heter "Kluter", og det er masse fine oppskrifter der, både raske og mer tidkrevende prosjekter = en perfekt bok for meg !
2 kluter har det blitt på kort tid, og dette er den ene:




Denne heter "Murstein".






Babyjakke-lykke

Det er stas å strikke smått igjen, nå som tvillingsøstra mi venter sin første. Denne er strikket i Dale Babyull, i en dus grå-blå-grønn farge, (som skal pyntes med hekle-blomster hvis det blir jente) :) Etter oppskrift fra en bok jeg har, og det gikk unna, selv på pinne 3!


Her ligger den og tørker i sola på verandaen ! Herlig sommer og sol !=)
 Kun å sy i knapper som gjenstår nå :)

16. juni 2015

Sjal i eget design


                                     



Sjal i eget design !

Etter endel prøving (og noe feiling), kom jeg i høst fram til et sjal som jeg liker veldig godt, og som 4 av mine nærmeste har fått gleden av å få det siste året. Dette på bildet, som jeg blokket i sola på verandaen i høst (ja, det er Lille N sin lekematte jeg bruker, den er genial!), er strikket med en tråd håndspunnet cashmere/silke, og en tråd Alpakka Air fra butikken, og den hvite kanten er i håndspunnet merino om jeg ikke husker helt feil. Ble veldig fornøyd, disse sjalene har det allerede blitt noen av, og flere skal det bli! Det er motiverende, for jeg trenger kun å spinne en-tråds-garn, som jeg strikker sammen med alpakka eller mohair på tykke pinner, og da går jo hele prosessen fortere! 

Mønsteret fant jeg i en strikkemønster-bok, og på Pinterest fant jeg en artikkel om hvordan man tilpasser mønster til økningene på et sjal; Man bare strikker så mange rapporter man får plass til mellom side- og midt-økningene, og så strikker man bare rettstrikk i noen omganger, helt til man får nok masker til en rapport til! Genialt, og langt ifra så vanskelig som man tror! Sånt liker vi... :)