25. oktober 2010

Et lite livstegn..

Et aldri så lite sjal ser dagens lys.. Er ikke helt ferdig ennå, men det skal etter planen gå fort. ;) Liker flettemønsteret! Det er selvkomponert, så har sliti litt med å tenke ut hvor mange masker jeg burde øke og sånn, men tror nå jeg har kommet fram til en grei løsning. Øverst deler fletten seg i to fletter, siden det ble så mange masker ettervert. Tror dette sjalet er til meg selv, likte fargene så godt :)

Her er et bryllupskort jeg laget nylig, ble sendt i posten til noen bekjente :)
..Og i den forbindelse: Et søtt bilde jeg har hengt på veggen i stua, rett ved den nye sykroken.
Hadde dette bildet på rommet da jeg vokste opp, så det er kjent og kjært:)
Ekte bonderomantikk!

God uke til alle! :)

17. oktober 2010

Kosegrisen Petra!

Ja, det er heeeelt sant - vi har fått oss gris! =D
Har hatt ho noen uker alt, men har ikke fått surret meg til å blogge om det ennå.


Er ho ikke søt?!

Petra lever godt. Ho har et hus med halm i hagen, men får lov å ligge på sofaen om kveldene. Ho får til og med lov til å være med Aleksander på jobb på gården noen ganger, og da leker ho med søsknene sine, og moren Vesla og faren Svor. Heldiggrisen Petra :)



Ho er av den velkjente rasen Stuegris (For fagfolk: Canadisk minigris), og trives best når ho blir klødd på magen - da velter ho seg over på siden og ligger og myser med de søte små griseøynene. Ho er også meget viljesterk, og kan til tider hyle så hele bygda hører ho..Men sånn ellers er ho søt og grei, dog meget aktiv når ho ikke sover - Ho bringer en god porsjon liv og røre inn i heimen <3 div="">

Her ser man ho i full aktivitet i stua.
I bakgrunnen skimtes Aleksanders forsøk på å lære ho at ho ikke skal gå på "fin-teppet", hehe ;)
Det så ganske rotete ut med de stolene liggende bortover!


Men som man ser, var ikke dette særlig effektivt... ;)
Med litt hard grensesetting har ho endelig lært det nå da!

Ho er endelig blitt stuerein og (- etter noen gangers forseelse, vel å merke!) Har blitt noen små-tepper å vaske, for å si det sånn...! Huff of huff. Håper det aldri gjentar seg..

Men vi koser oss ihvertfall med Petra, og Dott begynner vel å venne seg til ho han og, selv om han var vettskremt til å begynne med.. ;P

...Søte grisen (t.v...)

7. oktober 2010

Bryllupsgave

Dette var forsommerens store prosjekt:
4 vendbare spisebrikker i anledning Camilla og Simons bryllup 24.juli 2010. Ville ha to ulike motiver på hver brikke (foran og bak), slik at ho kunne bruke de både til hverdag og fest ;) Her kommer noen litt uferdige bilder, men man får i hvert fall en idé om hvordan de ble :)









Ble bare ferdig med to av de til bryllupet (!) - men har kun litt håndsøm igjen, å sy igjen lukkekanten. Men det er utrolig nok så vanskelig å få satt seg ned å gjort det, at jeg ennå ikke er ferdig! Men får se å få fortgang.. Er jo tross alt en bryllupsgave :o)








Andre småting...


Lekte meg med litt andre hobbyteknikker for en tid tilbake, og pyntet litt i anledning høsten. Her kommer resultatene:



Treboks dekorert ved hjelp av decoupage <3>



Strikka og tova hjerter i anledning at det snart er jul!!



Sjøl-dyrka pyntegresskar fra gården i skjønn harmoni med brudebildene :o)

Aleksanders tomme pulverkaffe-glass som ble pyntet i anledning bryllupet til søstra mi :)

England neste...!




Japp. Det er faktisk sant. Jeg skal på tur i dag, til søstra mi Camilla, og hennes mann, Simon i St.Albans, nord for London. Og skal være der heeeeelt til tirsdag morgen!!! Utrolig men sant :)

...Den siste tida har jeg sitti så mye med skolesaker...


...Så nå skal det bli deilig å feriere og slappe av hos ho her...



:)

... Vi skal nyte Englands parker og markeder, og ha det skikkelig koselig...


...Og det eneste jeg da kan tenke på som et skår i gleden, er at jeg nok kommer til til å savne det her....




...Da, underforstått, han her...


 




1. oktober 2010

Mer restegarn...!


Prøver å bruke opp alt jeg har av kløete og stivt ullgarn, som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med.. Har endel smårester, så da jeg så en oppskrift i Familen på et heklet Leketeppe ble det fart på sakene :) Det skal bli 2 m i diameter (!) , og være en hullrad med snor i ytterst, slik at man bare kan kaste alle lekene på teppet, og snurpe sammen - og vips så er det ryddig!
(På lørdags ettermiddag er det kaotisk her i huset, for da har vi hatt besøk av 9 år gamle Argjend som ELSKER å leke med dyrefigurer over alt ;) Så tror dette leketeppet kan bli nyttig :)

Sånn ser det ut nå, men det er laaaaangt fra ferdig. De første rundene gikk veldig fort, men det blir jo større og større.. Har på følelesen at dette vil ta litt tid. Men er moro å være i gang!
Og må bare si TAKK til Margrethe, som lærte meg å feste trådene underveis - det sparer en for veldig mye kjedelig jobb! :o)


Her ligger garnet jeg planlegger å bruke av! Hadde endel akryl-garn , fra jeg begynte på lappeteppe som fjortiss, så det tenkte jeg også å fortære.. ;)


(Apropo fjortiss-lappeteppe:
Her er bilde av rundt 20 lapper. Lenger kom jeg aldri. Og i mellomtiden har jeg skiftet smak.. Syns ikke lenger det er så "stilig" med sort kant, skulle ønske jeg hadde valgt hvit. Så kunne det blitt søtt i pastell :) Sort blir litt for stor kontrast for min smak. Men mulig også disse lappene kan komme til sin rett i ett eller annet prosjekt en vakker dag?)






Men nå et nyere prosjekt!
Hekla tøfler fra Drops - av restegarn! Oppskrifta finner du her.
Disse ble gitt bort i bursdagsgave til mormoren til Aleksander, men etter det har jeg rukket å lage ett par til, og har enda et par i gang! Kjempegøy å hekle, også går det fort, blir fine gaver, og er en ypperlig måte å bruke opp restegarn (jeg hekler med dobbel tråd av tynnere garn!)



DROPS nr. 123-24





Restgarnprosjekt: Barneklær!!

Hadde så mye mykt og FARGERIKT alpakka-garn igjen etter at jeg var ferdig med ulljakka til meg selv (som forøvrig ikke ennå er blitt avbildet i ferdig tilstand...!), så da fant jeg et par genseroppskrifter og fikk pinnene i gang :) Veldig moro med striper, og veldig moro med mykt garn,
er så godt å jobbe med! =D


Genseren over er i tynn alpakka, på pinne 4, så den er luftig og god,
og det går fort!
Den ble ferdig i våres, tror jeg, er i str. 2 år, og heter Kjekkas-genser.
Fant den på Pickles.no, og oppskriften får du her!
(...Det er en annen versjon, for tykkere garn,
men man kan alltids trikse og mikse litt :)


Denne er også av restegarn fra jakka mi, så da kan man bare prøve å se for seg hvor fargeSPREK ulljakka mi er! :o) Moro å strikke denne og, fant oppskriften i en bok som heter Nøstebarn.
Er str 1 år, og heter Rullegenser.


Under er et sett jeg har brukt laaaaang tid på, og som ennå ikke er ferdig... :o)
Begynte sommeren 2009, og planen er å kanskje strikke genser og lue i samme stil.. Men får se. Jakka mangler også knapper,
så får vel se å ordne det etterhvert.. :)
Settet er str 6 mnd, og oppskriften sto i et ukeblad som lå på
personalrommet på sykehjemmet jeg jobbet på :)

Sparkebuksa har glidelås i ryggen (vet ikke hvor godt det er å ligge på den, men..), og jeg er litte-bitte-granne stolt av at jeg har klart å sy inn den! =)



Fremover er temaet RESTEGARN
- Jeg har faktisk TO STORE KURVER (en halv meter høye..!)
med garn som ligger og venter, og har derfor kjøpestopp... :o)

Har funnet masse fine oppskrifter på tilbehør og små-ting
så regner med det blir til endel små julegaver fremover :)