29. oktober 2009

Lenge siden sist!


Ja, når er det gått noen uker siden jeg skrev her sist... Har til dels vært litt travelt, og så har jeg ikke så mange ferdige resultater å vise fram, heller ;) DVS har et par, men de er jule-og bursdags-gaver, så kan ikke avsløre det enda ;)

Tidens prosjekter er : bursdagsgave til Linda, bursdagsgave til mamma, julegave til Marion, venninne- og søster-julegaver generelt (hemmelig..), strikkejakke til meg selv (nesten ferdig!), lappeteppet (som er et evighetsprosjekt.!), et lite skjerf/sjal, varmeflaske-trekk, og sist men ikke minst to -jule-putetrekk i lappeteknikk! + et par-tre inaktive prosjekter som ligger på vent til tid og lyst melder seg.. Med andre ord er det litt i meste laget. Og nå begynner vi i praksis på sykehuset tirsdag 3.nov, og da tror jeg det er forbi med alt som heter fritid.. Har jo eksamen i januar, så skal lese til den parallelt med 80 % jobb på sykehuset, avd. 7C - Infeksjon ( der de dårligste med svine-influesa kommer! ).. Også er det jo refleksjonsoppgaver i tillegg, + litt husarbeid og middagslaging hjemme! Tenker jeg får nok å finne på de neste månedene, hehe :P

Så må henge i på håndarbeidsfronten i helga, har jeg funnet ut! Putetrekka skal ihvertfall bli ferdige i løpet av et par dager - har kun igjen å sy lukkekanten fast bak for hånd, så det er håp =)



Her er de lappene jeg har til nå. Det er stor forskjell på størrelsene, pga at det er mange slags mønstre..så det blir interessant når jeg skal sy det sammen ;) Under ser dere nærbilde av den fineste lappen :o)
Her er strikkejakka til meg selv. Dette bildet er ikke helt nytt, så nå er jeg ferdig med halskanten også. Gjenstår bare å sy i knapper, og jukse-sy litt her og der, for å skjule ulumskheter...! ;)
Japp, det var det! - legger ut flere bilder etterhvert =) God helg til alle!


5. oktober 2009

Sett t mæ sjæl =P




Gøy å lage noe fint til seg selv og ;) Dette ble heldigvis ferdig før vinter'n er over, så da kan kan det komme godt til nytte i mange lange kaaaaalde måneder. Hadde egentlig for lite off-white garn, så det ble grønn tupp. Men da blomsten og de franske knutene var brodert ble det ikke så værst, likevel! ;)

2. oktober 2009

Bursdagsvotter


Da var siste finish gjort på bursdagsgaven til Margrethe!
Da kan vinter'n komme... =)

Skøytelue!



Dette er 2 av 5 skøyteluer som ble produsert i vår/sommer. Gikk ganske fort å stikke, også er de så kjekke å gi bort i barselgave eller bursdag! :) Oppskriften fant jeg her (..under navnet Djevellue, men den kalles også Skøytelue, og det navnet likte jeg bedre...!). Bare å sette igang! =)

Sommerminne..

Et lite minne fra en av våre mange fisketurer den uka vi var på hytta i Goksjø! Da vi tok opp en ruse som inneholdt noen småfisk, ble fristelsen for stor for min mann; han simpelthen MÅTTE smake! Tror imidlertid ikke det innbød til gjentakelse... Men jeg rakk ihvertfall få det dokumentet!

Minigris-fødsel!



Nå har endelig Vesla blitt minigris-mamma! Se på den søte lille grisen vår! Jeg skal fortelle..:

Det hele begynte i 15.30-tida onsdag. - Svigerfar oppdaget plutselig en nyfødt minigris i halmen hos Vesla, og så var det hele i gang.. Jeg, som hadde fått det ærefulle oppdrag å være jordmor, ble oppringt på flekken, og syklet i en fart bort på gården! Jeg hadde en litt romantisk forestilling av en grisefødsel, så liksom for meg at en 5-6 unger ville pluppe ut som perler på en snor nærmest.. Men fødselen varte nok litt lenger enn som så; neste ungen kom ikke før flere timer seinere..
Midt oppi det hele skulle vi ha middagsgjester! Hadde endelig fått bedt Ole Jørgen og Per Olav, og jeg hadde store planer, og skulle på butikken og handle siste rest. Men noen handletur ble det ikke tid til, nei. Måtte låne 3 poteter og en halv liter melk av svigermor, så fikk det stå til!
På onsdag kom det to unger, og flere ble det ikke. Den ene døde, men den andre så fin ut. Vesla var litt uvøren, og vi begynte å frykte at ho skulle skade den..; Vi valgte å overta omsorgen for ungen i hvertfall ett døgn, til Vesla hadde roet seg litt.
Jeg fikk spørsmål om jeg ville bli "grisemamma". Et overflødig spørsmål, syns nå jeg! En stor trekasse ble fylt med halm, og plassert i stua vår. Vi fikk med morsmelkerstatning, flaske, jerntilskudd, varmelampe, og mange gode råd fra svigermor - firebarnsmor, og tidligere geitekilling-oppfostrer!

Så nå sitter jeg her da.. Hører små grynt og ustøe skritt i halmen. Håper den legger seg rett under varmelampa, tenker jeg - Denne her må ikke dø! Det er jo snakk om liv eller død, og jeg har fått det ansvarsfulle oppdrag.. Titter bort til kassa nå og da. Følger med på klokka, må ikke glemme å mate! Er egentlig litt trøtt i dag; vært oppe to ganger i natt for å gi nurket melk. Ett døgn har gått, og vi skal sette den tilbake til mora i dag. Vesla virker mye bedre. Det er nok det beste for ungen å komme tilbake til moren sin, selv om det er koselig å ha den her..



Her gir jeg grisen litt morsmelkerstatning med sprøte.
Den har ikke vendt seg til flasken ennå, og trenger mye næring nå, derfor spøryta..
Får faktisk bruk for sykepleier-kunnskapen!



Denne kjekke grisen er Svor, faren til ungene.
Skikkelig tøffing, hanekam og greier =P